Translate: Choose your language :-)

Saturday, 24 October 2015

Resipi Keli Goreng Cili


BAHAN-BAHAN
(Untuk 2orang)

2 ekor ikan keli
5 batang cili merah
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1/2 biji tomato
2 helai daun limau purut
garam dan gula 

CARA-CARA

#1
Lumur ikan keli dengan garam dan kunyit. Goreng ikan keli hingga garing dan ketepikan.

#2
Kisar cili, bawang, dan tomato.

#3
Tumis bahan kisar hingga kering. Kemudian tambah garam dan gula secukup rasa. Masukkan daun limau purut yang telah dikoyak kasar.

#4
Setelah cukup rasa semua, tuangkan sambal tersebut ke atas ikan keli goreng tadi. SIAP~!!!

Makan dengan nasi panas-panas sedap ni ;-)

SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment